tisdag 26 november 2013

Fem rimliga skäl att inte rösta på SD

Igår kväll påpekade min politiska mentor att hon tycker att jag ska prata och skriva mer om SD-politik i min SD-kritik istället för att fokusera på specifika lokala händelser t ex hur de gjort olika saker på kommunfullmäktige osv.
Jag har oerhört stor respekt för min politiska mentor och naturligtvis lyssnar jag på henne och de råd hon ger mig, och därför har jag bestämt mig för att bjuda på fem rimliga och konkreta och rätt så lättförståeliga skäl att inte rösta på Sverigedemokraterna.

1- En röst på SD, är en röst på ekonomiska bekymmer för Sverige:
Orsak = genom att överdriva invandringens kostnad (något som i praktiken är omöjligt att beräkna dels pga att vi inte har en fungerande definition på invandrare för att kunna räkna och dels pga att vi inte kan ställa alla intäkter invandringen har för att ställa dem mot kostnader för att komma fram till totalkostnad) vill SD förminska Sveriges befolkning. Något som är livsfarligt för Sveriges ekonomi och svenska välfärden i framtiden.

2- En röst på SD är en röst på främlingsfientlighet:
Orsak = SD bygger sin fientlighet på en rädsla av Islam och muslimer. I själva verket är absoluta majoriteten av muslimer som finns i Sverige sekulära sådana.

3- En röst på SD är en röst mot EU och flyktinghjälp på plats:
Orsak = SD påstår ofta att de vill hjälpa flyktingar på plats men detta stämmer inte alls eftersom de vill minska biståndet i sin skuggbudget. Gällande EU röstade dem på sina landsdagar i Västerås (23 nov 2013) att Sverige ska gå ur EU.

4-En röst på SD är en röst mot kultur:
Orsak = SD har en statisk tolkning av kultur. Kultur är alltså en företeelse som inte befinner sig under ständig förändring och utveckling enligt SD.

5- En röst på SD är en röst mot utveckling:
Orsak = alla utvecklingsprocesser har sina rötter i någon förm av mångfald där olika perspektiv möter  varandra och berikar varandra. Där oenigheter möts och optimal konflikthantering leder till utveckling. SD står för en enfaldigt Sverige och det gynnar inte Sverige och den svenska utvecklingen.

Valet är ditt nu :)
John Omoomian (s)

11 kommentarer:

  1. Tack John för en mycket bra sammanfattning!! Ska hänvisa till din blogg i diskussioner!!

    SvaraRadera
  2. Enkelt och bra förklarat. Sprider länken till det här inlägget vidare.
    Ha en underbar dag!

    SvaraRadera
  3. Irene.....tack själv för att du har läst. Du får hänvisa och dela så mycket du vill. Det är bra om detta budskap sprids till så många som möjligt. Inte minst pga supervalåret som det är nu :)

    SvaraRadera
  4. Sara.....tack :) det får du gärna göra :)

    SvaraRadera
  5. Självklart, enkelt och mycket klokt!

    SvaraRadera